Ads Top

Belastingplichtige besteedt aangifte vaker uit

Dit jaar laten meer mensen de belastingaangifte over aan een ander. Deed in 2013 60 procent het zelf, nu is er een terugval naar 54 procent, blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. De betaalde expert blijft favoriet: 20 procent roept de hulp in van een professional, gevolgd door de partner (12 procent) of een vriend of kennis (ook 12 procent).
Voor 58 procent is de belangrijkste reden om de aangifte uit te besteden dat ze geen belastingvoordeel willen laten liggen. Ook veel genoemd: ‘Ik kan het zelf niet’ (26 procent) en ‘Dan weet ik zeker dat ik geen boete krijg’ (14 procent) en ‘Ik besteed mijn tijd liever aan andere dingen’ (14 procent).
Van de mensen die de aangifte zelf doen, zegt 83 procent hier minder dan 2 uur aan kwijt te zijn. De meerderheid begint met deze klus op of na 1 maart. Vanaf die datum heeft de Belastingdienst zoveel mogelijk gegevens alvast voor u ingevuld. Bram van Eijndthoven, hoofd van het ING Fiscaal Bureau, adviseert wel om dit goed te controleren. “U bent er namelijk zelf verantwoordelijk voor dat de informatie volledig en juist is.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.