Ads Top

'Nuttig Nibud-onderzoek beleggingsverzekeringen’

De meeste consumenten die na een adviesgesprek hun beleggingsverzekering hebben gewijzigd, zijn daar heel tevreden over. Dat blijkt uit het onderzoek van het Nibud. Het Verbond noemt het onderzoek naar ervaringen met beleggingsverzekeringen erg nuttig. De uitkomsten bieden verzekeraars en adviseurs namelijk goede aanknopingspunten om nog beter in te spelen op de behoefte van de klant.
Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) onderzocht de redenen waarom bezitters van beleggingsverzekeringen al dan niet reageren op de oproepen van verzekeraars, banken en adviseurs om contact met hen op te nemen. Voor veel afgesloten beleggingsverzekeringen bestaan namelijk betere alternatieven, maar het is voor verzekeraars moeilijk om in gesprek te komen met de consumenten. De resultaten van het onderzoek zijn gebundeld in het rapport ‘De consument en zijn beleggingsverzekering’.
Uit het rapport blijkt dat veel bezitters van een beleggingsverzekering geen interesse hebben in het financiële verloop ervan. Daarnaast zijn ze wantrouwend en onwetend. Daar tegenover staat dat de meeste consumenten die wél een wijziging hebben aangebracht daar heel tevreden over zijn. Voor veel van hen heeft het financieel iets opgeleverd. Bovendien zegt meer dan de helft beter te weten hoe hij er financieel voor staat.
Het Nibud begrijpt dat consumenten het gesprek niet aangaan, de kloof is erg groot. Toch roept het instituut consumenten op om de alternatieven te onderzoeken. Directeur Gerjoke Wilmink: “Stap over je argwaan heen en vraag dat gratis adviesgesprek aan. Nu kun je in veel gevallen nog iets ondernemen.” Het Verbond ondersteunt die oproep van harte. Nu het gesprek aangaan kan latere teleurstelling voorkomen. Ook verzekeraars zelf zullen zich de komende tijd – met de uitkomsten van het onderzoek op zak – inspannen om consumenten te benaderen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.