Ads Top

Reizende belastingconsulent aangehouden door FIOD

Het snelle interventieteam van de FIOD heeft donderdag een 55-jarige man aangehouden in een onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. De man wordt verdacht van het opzettelijk op grote schaal indienen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting voor derden.
De verdachte heeft geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland, maar reisde in een gehuurde auto door Nederland. De FIOD heeft hem aangehouden terwijl hij bij een klant op bezoek was. Het vermoeden is dat hij belastingaangiften invulde met gefingeerde gegevens, zoals bedragen van niet-gemaakte aftrekbare kosten. De valse aangiften waren bedoeld om ten onrechte hoge teruggaven inkomstenbelasting te ontvangen. De zaak kwam aan het licht via een speciaal team dat de Belastingdienst heeft opgesteld om dergelijke facilitators aan te pakken.
De FIOD heeft een laptop en administratie in beslag genomen. Hieruit bleek dat verdachte vermoedelijk voor veel klanten recent aangifte heeft gedaan over het jaar 2013. Alle teruggaven die gemoeid zijn met deze aangiften zullen worden geblokkeerd. De FIOD heeft beslag gelegd op bankrekeningen en contact geld. De man zal vandaag worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.