Ads Top

Zakelijk gebruik NFT’s onbekend terrein voor financieel verantwoordelijken

Slechts veertig procent van de financieel verantwoordelijken is bekend met het zakelijk gebruik van non-fungible tokens (NFT’s). Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers.

Eenzelfde percentage (40%) wist voorafgaand aan het onderzoek al goed wat NFT’s zijn en hoe ze werken. De nieuwe technologie moet dus nog aan zijn naamsbekendheid werken.

Een NFT is een digitaal niet-vervangbare token. Elke token is dus uniek. Organisatie kunnen NFT’s bijvoorbeeld inzetten op het gebied van digital sales of het bouwen van een community. Slechts twee op de vijf (19%) financieel verantwoordelijken ziet de zakelijke mogelijkheden goed voor zich. Niet verwonderlijk aangezien eenzelfde percentage weet dat je NFT’s ook zakelijk kunt gebruiken. In twaalf procent van de organisaties wordt er op dit moment al gesproken over hoe NFT’s toegepast kunnen worden.

Daarnaast zien we in het onderzoek ook een sterke samenhang tussen het privé- en zakelijk gebruik van NFT’s. Wanneer respondenten privé gebruikmaken van NFT’s, staan zij daar ook meer voor open binnen het bedrijf. Van de negentien procent die het gebruik van NFT’s voor zich ziet in de zakelijke wereld, maakt 56 procent in de privésfeer al gebruik van deze technologie. Hun persoonlijke ervaring zorgt ervoor dat ze ambassadeurs zijn voor NFT’s in de zakelijke wereld.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.