Ads Top

ABN AMRO’s 8ste internationale mensenrechtenconferentie over Just Transition

ABN AMRO organiseert op 9 december 2022 de 8ste International Human Rights Conference. Deze wordt zowel online als in het conferentiecentrum van ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan 10 in Amsterdam gehouden. Het thema is ‘Just Transition’ en de rol die bedrijven op zich kunnen en moeten nemen.

Dat afstemming op het klimaatakkoord van Parijs belangrijk is, willen we de opwarming van de aarde inperken, is iedereen inmiddels wel duidelijk. Maar we horen vaak maar weinig over de menselijke kant van de transitie naar netto nul. Een rechtvaardige transitie – Just Transition – speelt optimaal in op de sociale en economische kansen van klimaatactie, terwijl eventuele negatieve effecten voor de mensenrechten worden voorkomen dan wel zorgvuldig worden aangepakt. Het gaat immers om een eerlijke en groene toekomst voor iedereen.

Tijdens het programma zijn er sprekers van SHIFT, Clifford Chance, International Labour Organization, EOS Federated Hermes, World Benchmark Alliance, FNV, Free Press Unlimited, HIVOS en ABN AMRO. De moderator van de conferentie is Julie Schindall van Levin Sources.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.