Ads Top

Daling huizenprijzen ruim verdubbeld in september

De daling op de Nederlandse huizenmarkt zet stevig door. Was de prijsdaling ten opzichte van de voorgaande maand in augustus nog 0,18 procent, in september was dit met 0,46\ procent ruim twee keer zoveel. Dit blijkt uit de maandelijkse woningmarktanalyse van Ortec Finance.

De woningmarkt liet in september wederom een ingrijpende verandering zien. Voor de tweede maand op rij daalden de huizenprijzen op landelijk niveau: in september waren de prijzen gemiddeld 0,46% lager dan de maand ervoor. In augustus, de eerste maand met een daling sinds Ortec Finance in april 2019 begon met de maandelijkse analyse van de woningmarkt, was dit nog 0,18 procent.

Op gemeenteniveau bericht Ortec Finance al een aantal maanden over een negatieve prijsontwikkeling. Ook in september nam het aantal gemeenten met een prijsdaling wederom toe: in 251 gemeenten daalden de huizenprijzen ten opzichte van augustus. Op kwartaalbasis daalden de prijzen in 227 gemeenten, meer dan 65 procent van het totaal.

Op landelijk niveau was in september het overbiedingspercentage ruim een procentpunt lager dan de voorgaande maand. Dit geldt voor elk woningtype: appartementen, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen. Er wordt nog steeds overboden, maar bij alle woningtypen neemt de mate waarin fors af.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.