Ads Top

ING verstrekt financiering aan Stadsherstel Amsterdam

ING verstrekt een financiering van 58 miljoen euro met een duurzaam en sociaal karakter aan Stadsherstel Amsterdam. Met de financiering kan Stadsherstel vele monumenten in haar portefeuille verduurzamen, inclusief de panden waar verduurzaming moeilijker is.

Door de financiering van ING Business Banking Real Estate Finance Nederland worden de banden tussen ING en Stadsherstel verder versterkt: ING is al sinds de oprichting grootaandeelhouder van Stadsherstel Amsterdam.

Stadsherstel Amsterdam heeft als taak om historische gebouwen te behouden: sinds de oprichting in 1956 heeft stadsherstel meer dan 750 panden in Amsterdam en 45 km daaromheen met een historische en monumentale waarde gered die anders veelal gesloopt zouden zijn.

Met deze kapitaalinjectie zal Stadsherstel haar portefeuille van historische panden in Amsterdam en omstreken toekomstbestendig maken. Zo zal zij onder meer kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg transformeren, restaureren en verduurzamen naar een energie A-label. In en rond het kasteel zal een dertigtal huurappartementen voor sociale huur, middenhuur en het hogere huursegment worden gerealiseerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.