Ads Top

Consument kan in 2023 tot gemiddeld 595 euro besparen op zorgverzekering

Ondanks dat we volgend jaar allemaal flink meer gaan betalen voor de zorgverzekering, valt er toch veel te besparen. De premies voor 2023 verschillen flink per zorgverzekeraar. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering loopt op tot ruim 595 euro per jaar, blijkt uit onderzoek van de financiƫle vergelijkingssite Geld.nl.

De vergelijkingssite bekeek voor de 10 meest vergeleken combinaties van zorgwensen hoe groot de verschillen zijn tussen de premies. Bij een basisverzekering met een eigen risico van 385 euro is het verschil tussen de hoogste en laagste premie 402,61 euro per jaar. Als je kiest voor het maximale eigen risico van 885 euro loopt het verschil zelfs op tot 446,40 euro per jaar.
 
De premieverschillen zijn wel iets kleiner dan in 2022. Toen konden consumenten op een basisverzekering 535,80 euro per jaar besparen bij een standaard eigen risico en 559,80 euro bij het maximale eigen risico. Dat de verschillen kleiner zijn geworden, komt doordat zorgverzekeraars de premies voor hun goedkoopste basisverzekeringen in 2023 extra hebben verhoogd. Enkele goedkope basisverzekeringen bestaan per 2023 zelfs niet meer.

Toch kunnen consumenten door kritisch naar hun zorgverzekering te kijken en over te stappen alsnog flink besparen. Dat is nog beter zichtbaar bij de aanvullende zorgverzekering. Wie bijvoorbeeld bovenop de basisverzekering 9 fysiotherapiebehandelingen of 250 euro aan tandartskosten meeverzekert, ziet premieverschillen die oplopen van 483 tot 885 euro op jaarbasis.
Dat de besparing met aanvullende verzekering erbij nog groter is, komt doordat de duurdere zorgverzekeraars vaak totaalpakketten aanbieden. Hiermee verzeker je bijvoorbeeld niet alleen die 9 behandelingen fysiotherapie, maar krijg je er ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of een bril bij.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.