Ads Top

Nederland investeerde €2,2 miljard in cryptovaluta

 

Nederlanders investeerden tot nu toe €2,2 miljard in cryptovaluta. Dat is bijna dertien keer zo veel als in 2018. Driekwart van de bezitters wil de valuta zo lang mogelijk vasthouden. Zij hebben geen concreet bedrag of waardestijging in gedachten waarbij ze de valuta zouden verkopen. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope.

50-plussers investeerden gemiddeld het meest in cryptovaluta (1.360 euro). Opvallend is dat 18- tot 34-jarigen en 35- tot 49-jarigen gemiddeld evenveel investeerden (€1140). In 2018 was de gemiddelde investering per persoon nog 200 euro.

Een ruime meerderheid van de bezitters (75%) is van plan zijn cryptovaluta zo lang mogelijk vast te houden. Zij hebben geen concreet bedrag of waardestijging in gedachten waarbij ze de valuta zouden verkopen. Een kwart van de cryptobezitters wil zijn portefeuille pas verkopen bij een rendement van gemiddeld 1060%. Opvallend is dat hoe jonger een cryptobezitter is, hoe hoger het gewenste rendement waarop ze de totale portefeuille willen verkopen. Zo wensen de 18- tot 34-jarigen een rendement van maar liefst 1970%. Terwijl 50-plussers al tevreden zijn met een rendement van ‘slechts’ 300 procent.

Cryptovaluta 8% van beschikbaar vermogen Van het totaalbedrag dat cryptobezitters aan beleggingen, cash en spaartegoeden hebben, zit
gemiddeld 8% in cryptovaluta. Mannen (8%) hebben gemiddeld meer van dit beschikbare vermogen geïnvesteerd in cryptovaluta dan vrouwen (6%). 18- tot 49-jarigen (8%) investeerden daarnaast gemiddeld meer van hun vrij beschikbare vermogen in cryptovaluta dan bezitters van boven de 50 (6%).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.