Ads Top

Europese Invesdor Groep en Nederlandse Oneplanetcrowd bundelen krachten

De Invesdor Groep (leidend financieringsplatform in Europa), en Oneplanetcrowd (het eerste duurzame crowdfundingplatform van Nederland) kondigen aan te fuseren. Hierdoor ontstaat één van de grootste crowdfundingplatforms in Europa.

Met ruim 170.000 investeerders heeft de nieuwe combinatie meer dan 438 miljoen euro in meer dan 800 projecten geïnvesteerd. Door de fusie krijgt Oneplanetcrowd toegang tot investeerders van de Invesdor Groep - die al actief is in Finland, Duitsland en Oostenrijk - terwijl Invesdor gebruik kan maken van de expertise en het netwerk dat Oneplanetcrowd heeft opgebouwd als het meest duurzame financieringsplatform in de Benelux.

Beide fusiepartners delen de ambitie om impactondernemers en investeerders uit de hele Europese Unie samen te brengen. Ook maakt de krachtenbundeling de weg vrij voor Europese expansie met als doel marktleider in Europa te worden.
 
Nu banken zich steeds verder terugtrekken, is de vraag naar rechtstreekse financiering van innovatieve scale-ups en duurzame energieprojecten in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het overbruggen van deze financieringskloof voor innovatie en de duurzame energietransitie in Europa heeft in de tussentijd alleen maar aan urgentie gewonnen. Wereldwijd is het financieringsgat 4 tot 6 biljoen dollar per jaar [1] om te transformeren naar een koolstofarme economie.  De introductie van de pan-Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning (ECSP) en de mogelijkheid om aandelen en obligaties met behulp van blockchaintechnologie te digitaliseren, toont aan dat de EU crowdfunding hoog op de politieke agenda heeft gezet om een Capital Markets Unie (CMU) te creëren. Hiermee zou daadwerkelijk één kapitaalmarkt binnen de gehele EU ontstaan. Invesdor en Oneplanetcrowd zijn pioniers in deze snelgroeiende markt en bundelen nu hun krachten om een sterk Europees financieringsplatform te vormen.  
 
Via het financieringsplatform kunnen scale-ups, duurzame energieprojecten en impactondernemers uit heel Europa tegen lage transactiekosten rechtstreeks financiering ophalen bij particuliere en professionele investeerders. In de komende maanden kunnen beleggers uit alle EU-lidstaten obligaties van andere Europese investeerders tussentijds aankopen, verkopen of uitwisselen, waardoor investeringen via crowdfunding meer liquide worden. Bovendien kunnen veelbelovende Nederlandse scale-ups met internationale groeiambities zo niet alleen in Nederland, maar óók in andere Europese landen financiering ophalen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.