Ads Top

Musical De Tocht met obligaties op de NPEX-effectenbeurs

De Tocht BV, producent van de spektakelmusical over De Elfstedentocht, heeft via de NPEX-effectenbeurs voor een bedrag van minimaal €500.000 obligaties uitgegeven waarop in korte tijd al voor ruim 200.000 euro is ingeschreven.

In totaal zijn er obligaties beschikbaar voor maximaal 1,9 miljoen aan inschrijvingen. De opbrengst van de lening wordt gebruikt voor een van de grootste theaterproducties in Nederland.

Obligatiehouders ontvangen jaarlijks 8,5 procent rente en per obligatie. De lening heeft een looptijd van 20 maanden.

De uitgifte van obligaties ten behoeve van musical De Tocht maakt onderdeel uit van een breder financieringspakket van in totaal een kleine 8,1 miljoen, waaraan onder andere negen aandeelhouders voor in totaal 2,5 miljoen deelnemen. Een van de aandeelhouders is theaterproducent Stardust International, opgericht door oud-journalist Henk van der Meijden.

Musical De Tocht gaf in 2021 al eerder obligaties uit maar de coronapandemie gooide roet in het eten, waardoor de toenmalige propositie op NPEX is teruggetrokken. Inmiddels is de emissie weer opgestart en kan alsnog worden geïnvesteerd via het NPEX platform.

De Tocht, gaat op 1 oktober 2023 in Leeuwarden in première in een speciaal door Friso Bouwgroep gebouwd theater. De musical vertelt het verhaal van vijf schaatsvrienden, die samen de finish op de Bonkevaart willen halen. Het verhaal speelt zich af in de huidige tijd en gaat over de Elfstedentocht waar heel Nederland al meer dan 25 jaar op wacht. Een ervaren creatief team met onder meer regisseur Eddy Habbema heeft het script en de muziek voor de musical geschreven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.