Ads Top

Beleggingsapp Peaks breidt aanbod uit met crypto ETP’s

De Nederlandse beleggingsapp Peaks breidt haar platform uit met crypto exchange traded products (ETP’s). Peaks gaat hiervoor samenwerken met CoinShares, een van de grootste Europese beleggings- en handelsplatformen voor beursgenoteerde cryptoproducten.

Het toevoegen van cryptovaluta maakt onderdeel uit van de uitbreidingsplannen van Peaks om meer beleggingsmogelijkheden aan te bieden zodat klanten op een gemakkelijke manier vermogen kunnen opbouwen voor elke levensfase.

Eerder dit jaar introduceerde de beleggingsapp al de mogelijkheid om zelf je portfolio samen te stellen met ETF's (indexfondsen), een beleggingsrekening voor kinderen, én werkt het aan een beleggingsrekening voor pensioenopbouw. Het in 2017 opgerichte Peaks heeft inmiddels 140.000 gebruikers in Nederland en Duitsland.

Naast de keuze uit de vier standaard Peaks-portfolio’s kunnen gebruikers er ook voor kiezen zelf hun portfolio samen te stellen en hun eigen ETF’s te kiezen. Aan dit aanbod worden nu ook crypto-ETP’s toegevoegd. Door de samenwerking met CoinShares zijn er twee crypto-ETP’s beschikbaar via de Peaks-app. Gebruikers hebben via de functie om zelf je portfolio samen te stellen toegang tot de CoinShares Physical Ethereum (ISIN: GB00BLD4ZM24) en Physical Bitcoin (ISIN GB00BLD4ZL17).  

Via ETP’s kunnen gebruikers eenvoudig in cryptovaluta beleggen, zonder dat ze een digitale 'wallet' op een cryptoplatform nodig hebben om hun crypto’s te bewaren. Ook hebben ze geen wachtwoord nodig om hun cryptovaluta te beschermen. CoinShares gebruikt een gespecialiseerde en professionele bewaarinstelling om de cryptovaluta waarin de crypto-ETP’s beleggen, veilig te bewaren. Zowel CoinShares als bewaarder Komainu staat onder toezicht. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.