Ads Top

Consumentenbond waarschuwt voor kloonpolis

De Consumentenbond waarschuwt verzekerden om alert te zijn op kloonpolissen. Een verzekeraar biedt dan polissen aan met vrijwel dezelfde dekking en voorwaarden, maar met een andere prijs. Per maand kan dit tientallen euro’s schelen.

Dit is lastig te doorzien voor consumenten. De NZA en ACM hebben dan ook aangekondigd gezamenlijk onderzoek te doen naar dit soort polissen. Want het tast de transparantie van het aanbod aan.

De Consumentenbond maakt zich ook zorgen over het verdwijnen van de restitutiepolis, omdat dit de keuzevrijheid van consumenten beperkt. Steeds meer verzekeraars maken van de restitutiepolis een combinatiepolis. Als de gewenste zorgverlener geen contract heeft met de verzekeraar, moet de consument een andere behandelaar zoeken of een deel van de rekening zelf betalen.

In de Zorgvergelijker van de Consumentenbond kunnen leden en niet-leden nagaan welke zorgverzekering het beste bij hen past. De Consumentenbond adviseert om niet alleen te kijken naar de premie. Kijk ook naar de voorwaarden, de gecontacteerde zorgverleners en naar eventuele veranderingen in de persoonlijke situatie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.