Ads Top

ABN AMRO rapporteert nettowinst van 743 miljoen euro over derde kwartaal 2022

ABN sluit naar eigen zeggen een goed kwartaal af met een nettowinst van 743 miljoen euro, een weerspiegeling van het sterke herstel van marges op spaargelden, en mede dankzij een boekwinst uit de verkoop van een aantal activiteiten en lage kredietvoorzieningen

Er was wederom sprake van groei van de hypotheken en van de zakelijke kredietportefeuille.

Netto rentebaten zijn het dieptepunt gepasseerd nu de marges op spaargelden profiteren van de hogere rentes; de vooruitzichten voor het jaar zijn verbeterd en de netto rentebaten komen naar verwachting voor heel 2022 uit op circa 5,3 miljard euro (exclusief eenmalige posten)

De onderliggende kosten waren 2 procent lager dan in het tweede kwartaal, de kosten voor heel 2022 komen naar verwachting uit op circa 5,3 miljard, incidentele uitgaven en bijkomende kosten voor de nieuwe CAO niet meegerekend.

De kredietvoorzieningen bedroegen 7 miljoen – verslechterende macro-economische vooruitzichten werden gecompenseerd door het vrijvallen van voorzieningen voor niet-presterende leningen.

ABN heeft de klantbeleving een stap verder gebracht, zowel binnen de eigen digitale kanalen als ‘embedded’ in de kanalen van derden. ID & pay is een embedded banking innovatie die het onboarding- en betaalproces vereenvoudigt voor klanten zoals online tussenpersonen en gedeelde mobiliteitsdiensten. De app biedt één online identificatie- en betaalfunctionaliteit binnen de beveiligde omgeving van de bank. De bank is oook bezig met een pilot met Swapfiets, een 'bicycle as a service' bedrijf. Ondertussen heeft Tikkie, dat nu in Nederland zo’n acht miljoen gebruikers heeft, een nieuwe functie toegevoegd: Groepie, een toepassing waarmee meerdere gebruikers groepsuitgaven kunnen bijhouden en verrekenen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.