Ads Top

‘Afwijzing mkb-bank onbegrijpelijk’

MKB-Nederland vindt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken niets ziet in een mkb-bank om de kredietverlening aan ondernemers te verbeteren. Keijzer schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.

De ondernemersorganisatie pleit al veel langer voor zo’n bank, omdat ondernemers met een relatief kleine kredietvraag niet of nauwelijks nog bij banken terecht kunnen. Tijdens deze crisis niet, maar voor die tijd ook al niet.

MKB-Nederland lanceerde ruim drie jaar geleden al het idee dat de Volksbank – in handen van de staat en dus niet bezig met aandeelhouders - zich met name op het mkb zou richten, omdat ondernemers bij de andere grootbanken moeite hebben om aan financiering en werkkapitaal te komen. De andere banken staan onder zwaar toezicht en door alle regels en compliance nemen zij de kleinere financieringsaanvragen vaak niet meer aan, ook omdat de kosten relatief hoog zijn. Dat is ook weer het beeld gedurende de huidige crisis, aldus de ondernemersorganisatie.

Volgens voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland moet de overheid de Volksbank niet verkopen, maar juist versterken door meer kapitaal beschikbaar te stellen en zich te richten op financiering van het mkb. Dat zou goed kunnen onder het label van de lokaal gewortelde Regiobanken, die onder de Volksbank vallen. De bank zou op die manier haar maatschappelijke functie versterken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.