Ads Top

Crowdfundingplatform Lendahand heeft de mijlpaal van 100 miljoen aan investeringen behaald


Crowdfundingplatform Lendahand heeft de mijlpaal van 100 miljoen aan investeringen behaald. Via het Nederlandse platform kunnen particulieren investeren in bedrijven in meer dan dertig opkomende landen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Met de leningen die Lendahand verstrekt werken ze zelfredzaamheid in de hand, wordt op lokaal niveau werkgelegenheid gefaciliteerd en kunnen opkomende economieën van onderaf aansterken. Naast Nederlandse investeerders hebben ook UK Aid en Virgin Unite de afgelopen jaren via Lendahand geld uitgeleend.

Lendahand heeft als missie om “armoede te bestrijden in opkomende landen door te investeren in mensen en hun bedrijven”. Het crowdfundingplatform biedt in verschillende landen projecten aan in diverse sectoren: schone energie, agricultuur, woningbouw en retail.

De crowdfunder startte in 2013. Acht jaar verder wordt de mijlpaal van 100 miljoen aan investeringen behaald. Met het geld hebben ondernemers in landen over de hele wereld honderden clean cooking toestellen kunnen maken en duizenden zonnepanelen kunnen installeren. Er zijn lokale handwerkondernemingen opgezet en meerdere supermarkten geopend. Alle investeringen hebben in totaal bijna 9000 banen gecreëerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.