Ads Top

Canadese kredietverstrekker naar Nederland

Het Canadese Clearco gaat in Nederland kredieten verstrekken aan e-commerce bedrijven. Het is na het VK het tweede land waar het voormalige Clearbanc van start gaat.

Het bedrijf profileert zich bij voorkeur als ecommerce-investeerder die prat gaat op haar AI-platform. In twintig minuten wordt aan de hand van allerlei vragen vastgesteld welke risico's Clearco loopt bij investeringen tot 20.000 dollar. Er wordt geen persoonlijke garantie gevraagd en er geldt geen vaste betalingstermijn. Wel moet de lening met rente worden terugbetaald. Er zijn overigens meerdere partijen die op deze basis kredieten verstrekken.

Maar omdat de kredietaanvragen ook niet inhoudelijk worden beoordeeld, en de veelal onervaren ondernemers niet worden begeleid, loopt Clearco flink wat risico. Medeoprichters Michele Romanow en Andrew D'Souza hebben wel ruime ervaring met het verstrekken van durfkapitaal, maar de formule moet zich nog bewijzen.

Tot nu toe is geïnvesteerd in 4600 bedrijven in zeven landen voor een bedrag van 2 miljard dollar. Een jaar geleden moest Clearco het beleid al bijstellen en zou men vaker conservatieve cheques gaan schrijven. In het begin leed het bedrijf zelfs forse verliezen door verkeerde inschattingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.