Ads Top

Maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijker dan winst voor investeerders van crowdfunding

 


Niet winst maar maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bovenaan de wensenlijst van investeerders van crowdfunding. Zo blijkt uit onderzoek van CrowdAboutNow, het crowdfundingsplatform dat ondernemers en investeerders bij elkaar brengt.
 
Of bedrijven succesvol een investering ophalen hangt niet af van het potentiële rendement. Onderzoek van CrowdAboutNow laat zien dat de maatschappelijke bijdrage van een onderneming de belangrijkste reden is voor investeerders om al dan niet te investeren. Mark Laagewaard, oprichter CrowdAboutNow: 'We hebben de afgelopen jaren gezien dat ondernemers met een uitgesproken sociale en duurzame missie veel betrokken investeerders aantrekken, wat tot succesvolle campagnes leidt. Wanneer het maatschappelijke belang de boventoon voert, wil de ‘crowd’ daar maar al te graag onderdeel van zijn.'

Platform CrowdAboutNow bestaat inmiddels tien jaar. Bijna duizend ondernemers hebben de afgelopen jaren financiering opgehaald via het platform, in totaal is er voor 57 miljoen euro gefinancierd door 80 duizend investeerders.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.