Ads Top

Beleggingsovereenkomsten Investous vernietigd wegens misleiding

De vergunning van de omstreden Cypriotische online belegger Investous is vorig jaar enige tijd ingetrokken geweest door toezichthouder CySEC. Dat blijkt uit een vonnis van Rechtbank Noord-Nederland.

PSV brak in 2019 met zijn sponsor Investous na meerdere aangiften tegen deze malafide belegger. Het bedrijf zette affiliates in die met misleidende advertenties op Facebook nietsvermoedende consumenten lokten.

Investous maakte, hoewel het bedrijf dat ontkent, gebruik van nepadvertenties waarin bekende Nederlanders figureerden.

Het bedrijf bood zeer risicovolle derivaten met een looptijd van minder dan een uur aan. Klanten konden bijvoorbeeld op de koersstijging of -daling van cryptovaluta gokken. 

Een Nederlandse belegger heeft in augustus 2019 zich als klant van Investous geregistreerd. Vervolgens werd hij veelvuldig, soms meerdere keren per dag, langdurig en ongevraagd door adviseurs  gebeld, die hem in het Engels adviezen verstrekten over de te verrichten beleggingen (trades) in CFD's.

Het bedrijf heeft steeds aangegeven dat het rekeningsaldo te laag was om een positie open te kunnen houden. Vervolgens had de beleggers de keuze om geld bij te storten of om de positie te laten verlopen. Zo liep het bedrag op tot 53.500 euro.

Twee Nederlandse rechters hebben moederbedrijf F1 Markets veroordeeld om ruim 850.000 euro terug te betalen aan beleggers.1 opmerking:

 1. LENDINGTREE® LENINGEN INC.

  Dit is goed nieuws van LendingTree inc, we bieden alle soorten leningen om aan uw gewenste wensen te voldoen. Of het nu gaat om een ​​lening om een ​​nieuw bedrijf te starten, een auto te kopen, een huis te kopen, nieuwe machines te kopen of uw schulden af ​​te betalen. Ik ben blij dat LendingTree, de meest vertrouwde online leningmaatschappij, hier is om te helpen. Neem contact met ons op via e-mail op (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Grote of onverwachte uitgaven kunnen bij iedereen op de loer liggen. Een persoonlijke lening krijgen voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in Griekenland, Polen en Nederland? Het antwoord is de kredietverstrekker LendingTree, via (lendingtreegroupinc@gmail.com).

  Wanneer onverwachte regenval tijdens uw parade kost, laat LendingTree inc u helpen om dekking te vinden. Een persoonlijke lening kan de oplossing zijn om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de dagelijkse kosten van levensonderhoud beginnen op te lopen. Maar als u enkele minpunten op uw krediet heeft staan, kan het moeilijk zijn om het leningproduct te vinden dat u nodig heeft.

  Een lening krijgen via LendingTree inc is extreem snel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, een autolening of een snelle lening, ons doel is om de beste online lening op de markt te zijn. De reden waarom u een lening afsluit, is geheel aan u. We vragen je niet om ons je leven te vertellen, maar we willen je helpen te bereiken wat je wilt.

  Neem vandaag nog contact met ons op via.

  E-mailadres: (lendingtreegroupinc@gmail.com)
  E-mailadres: (lending-tree@outlook.com)
  Website: http://www.landingtree.com

  Ga voor meer informatie naar (https://en.m.wikipedia.org/wiki/LendingTree)

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.