Ads Top

Beleggingsovereenkomsten Investous vernietigd wegens misleiding

De vergunning van de omstreden Cypriotische online belegger Investous is vorig jaar enige tijd ingetrokken geweest door toezichthouder CySEC. Dat blijkt uit een vonnis van Rechtbank Noord-Nederland.

PSV brak in 2019 met zijn sponsor Investous na meerdere aangiften tegen deze malafide belegger. Het bedrijf zette affiliates in die met misleidende advertenties op Facebook nietsvermoedende consumenten lokten.

Investous maakte, hoewel het bedrijf dat ontkent, gebruik van nepadvertenties waarin bekende Nederlanders figureerden.

Het bedrijf bood zeer risicovolle derivaten met een looptijd van minder dan een uur aan. Klanten konden bijvoorbeeld op de koersstijging of -daling van cryptovaluta gokken. 

Een Nederlandse belegger heeft in augustus 2019 zich als klant van Investous geregistreerd. Vervolgens werd hij veelvuldig, soms meerdere keren per dag, langdurig en ongevraagd door adviseurs  gebeld, die hem in het Engels adviezen verstrekten over de te verrichten beleggingen (trades) in CFD's.

Het bedrijf heeft steeds aangegeven dat het rekeningsaldo te laag was om een positie open te kunnen houden. Vervolgens had de beleggers de keuze om geld bij te storten of om de positie te laten verlopen. Zo liep het bedrag op tot 53.500 euro.

Twee Nederlandse rechters hebben moederbedrijf F1 Markets veroordeeld om ruim 850.000 euro terug te betalen aan beleggers.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.