Ads Top

ABN AMRO biedt bedrijven oplossing voor oplopende betaaltermijnen debiteuren

Door de coronacrisis moeten veel ondernemers langer wachten op betalingen van andere bedrijven. Meer dan de helft van de bedrijven geeft aan facturen niet op tijd te kunnen betalen.

Met een nieuwe dienst biedt ABN AMRO voor deze situaties naar eigen zeggen een oplossing. De nieuwe dienst is ook nuttig voor bedrijven die extra liquiditeit nodig hebben ten behoeve van groei.

Vanaf deze maand kan een ondernemer via ABN AMRO internetbankieren per individuele factuur kiezen of hij deze aan ABN AMRO wil overdragen. Bij selectie van een factuur, staat 90 procent van het bedrag binnen een dag na goedkeuring op de rekening. De overige 10 procent volgt als de debiteur heeft betaald. De ondernemer betaalt hiervoor per factuur een fee van gemiddeld 2,4 procent. De maximale fee is 4 procent.

Met name voor startende en kleine ondernemers is dit een interessante en flexibele optie. Voor deze ondernemers zijn factoring-oplossingen of kredietverlening namelijk vaak minder interessant voor cashflow management.

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal bedrijven dat een factuur niet op tijd betaalt stevig gestegen. Kredietverzekeraar Atradius berekende in november vorig jaar dat 56 procent van de bedrijven een factuur te laat betaalt ten opzichte van 32 procent voor de coronacrisis. De betaaltermijn lag op dat moment gemiddeld 25 dagen langer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.