Ads Top

Zorgpremies ook voor 2020 weer laat bekend

Weet jij al wat je in 2020 voor je zorgverzekering betaalt? Waarschijnlijk niet. Ook dit jaar wachten de zorgverzekeraars namelijk weer tot het allerlaatste moment met het bekend maken van de premies. “Elke verzekeraar wil zolang mogelijk wachten, om zo te kunnen inspelen op de premies van de concurrenten”, zegt Amanda Bulthuis van de financiele vergelijkingssite Geld.nl.

De enige uitzondering hierop is zorgverzekeraar DSW. Zij hebben eind september al hun premies voor 2020 bekend gemaakt. Inmiddels zijn ook de zorgpremies van Stad Holland en InTwente bekend, die ook onder DSW vallen.

De kans dat je volgend jaar meer betaalt voor je zorgverzekering is heel groot. Het Kabinet ging op Prinsjesdag nog uit van een premiestijging van 3 procent, maar DSW heeft de zorgpremies al met ruim 5 procent verhoogd. Bij Stad Holland komt de premiestijging zelfs uit op bijna 8 procent. Geld.nl verwacht dat meer zorgverzekeraars deze lijn zullen volgen, waardoor je zorgpremie voor 2020 dus een stuk hoger uitkomt.

Daarnaast krijgen mensen die op dit moment een zorgverzekering met een collectieve korting hebben, bijvoorbeeld via de werkgever of een vereniging, vrijwel zeker een fikse premieverhoging. Voor komend jaar mogen de collectieve kortingen voor een basisverzekering nog maximaal 5 procent zijn. ONVZ heeft al aangegeven de korting voor ONVZ-leden op de basisverzekering helemaal af te schaffen. Vorig jaar kregen ONVZ-leden nog 3 procent korting op deze verzekering. Bij OHRA gaat de korting voor mensen die een zorgverzekering online afsluiten omlaag van 8 naar 4 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.