Ads Top

ABN AMRO wisselt blockchain-kennis uit tijdens handelsmissie naar Singapore

Hoe kunnen we met andere banken en publieke partijen samenwerken om financiële criminaliteit te detecteren? En hoe dragen innovatieve blockchain-toepassingen bij aan een veilige samenwerking? Deze vragen staan centraal in de challenge die ABN AMRO organiseert tijdens de handelsmissie naar Singapore, van 11 tot en met 15 november.

Onder het motto ‘Blockchain for good’ onderzoeken de Nederlandse en Singaporese deelnemers hoe distributed ledger technologie (DLT), zoals blockchain en smart contracts, kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijk uitdagingen en milieuproblemen. 

Een van die uitdagingen zijn client due dilligence (CDD)-processen en het detecteren en voorkomen van financiële criminaliteit. Technologieën als blockchain kunnen deze processen effectiever en veiliger maken. De vraag hoe dat kan en welke bestuurlijke en wettelijke uitdagingen daarbij komen kijken, staat centraal bij de challenge die ABN AMRO samen met IBM organiseert. Hieraan nemen onder andere De Nederlandsche Bank deel, de Singaporese centrale bank en vereniging van banken, Rabobank en ING. Maar ook bedrijven en start-ups als Cap Gemini, Consensys, R3, Unchain en Dusk Network.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.