Ads Top

Ook ING- en ABN AMRO-klanten kunnen nu hun wisselgeld beleggen via Peaks

Met de beleggings-app Peaks kun je nu ook je wisselgeld beleggen als klant van ING en ABN AMRO. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van veel gebruikers van de app die een rekening hebben bij deze grote banken. Voorheen konden alleen klanten van de Rabobank hun wisselgeld beleggen.

Peaks maakt beleggen laagdrempelig doordat je met kleine beetjes vermogen kunt opbouwen. Als je bijvoorbeeld een kopje koffie van 2,70 euro afrekent met je pinpas, zet de app automatisch 0,30 euro voor je opzij. Iedere week wordt het gespaarde totaalbedrag geïnvesteerd in beleggingen. De filosofie van de beleggings-app is dat iedereen op lange termijn vermogen kan opbouwen als je regelmatig geld opzij zet en investeert.

De beleggings-app wil het beleggen van wisselgeld ook snel gaan aanbieden aan klanten van andere banken in Nederland. ASN Bank, RegioBank en SNS zijn de volgende banken die zullen worden toegevoegd.

In deze nieuwe PSD2- of Payment Services Directive 2 wetgeving is geregeld dat niet de bank, maar de rekeninghouder eigenaar is van betaalgegevens. Dankzij de wet kunnen de gebruikers van Peaks de app toestemming geven om hun wisselgeld en financiële meevallers te beleggen. In de app kun je onder andere je digitale betalingen afronden naar de volgende euro en het verschil laten investeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.