Ads Top

Meerderheid Nederlanders heeft moeite met uitgeleend geld terugvragen

Geld in goed vertrouwen uitlenen aan een ander om het vervolgens pas na talloze reminders terug te krijgen: het merendeel van de Nederlanders (57,7 procent) vindt het vervelend om herhaaldelijk een door hun uitgeleend bedrag terug te moeten vragen. Vrouwen hebben hier meer moeite mee dan mannen (47,6 procent).

Ook blijkt dat we onze Nederlandse zuinige reputatie waarmaken. Want hoewel we niet graag achter ons geld aangaan, doen we het wel. De grote meerderheid vraagt kleine bedragen van circa twee euro terug.

Dit blijkt uit onderzoek van Leningen.nl naar het leen- en uitleengedrag van Nederlanders.

Geld voorschieten tijdens een etentje met vrienden, om een gezamenlijk cadeau te betalen of in de vorm van die kop koffie voor een collega: niet iedereen trekt graag zijn portemonnee open voor een ander. Meer dan een derde van de Nederlanders  heeft problemen met het voorschieten van een geldbedrag. Hoe ouder we worden, hoe meer moeite we hiermee lijken te hebben. Waar een kwart van de millennials (18 – 34) aangeeft liever geen geld uit te lenen, is dit onder de 45+’ers bijna het dubbele.

Als we besluiten om een bedrag uit te lenen, zijn we niet altijd even in goed in het onthouden hiervan. Zo vergeet twee op de drie Nederlanders weleens om een uitgeleend bedrag terug te vragen. De vergeetachtige geldschieter kan er niet standaard op rekenen dat degene met een lening hier dan zelf eerlijk op terugkomt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.