Ads Top

'Arbeidsongeschikten laten 2 miljard euro pensioengeld liggen'

Mogelijk ligt er nog 2 miljard euro op de plank bij pensioenfondsen voor mensen die tijdens hun werkzame leven arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder verschillende pensioenfondsen. Pensioenfondsen hadden arbeidsongeschikten hierover moeten informeren, maar dat is in veel gevallen niet gebeurd.

Mensen die tijdens hun werkzame leven arbeidsongeschikt worden, houden recht op premievrije pensioenopbouw. Daarvoor hebben ze altijd extra pensioenpremie betaald. Toch wordt dit bedrag lang niet altijd uitgekeerd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De belangenorganisatie becijfert dat 10.000 tot 40.000 personen niet krijgen waar ze recht op hebben.  'Precieze cijfers zijn onbekend, maar uit ons onderzoek blijkt dat het UWV door falende automatisering bijna vijf jaar lang niet aan pensioenfondsen doorgaf wie recht hadden op deze premievrije opbouw. Het UWV kampt nog steeds met een enorme achterstand, waardoor waarschijnlijk bij tienduizenden arbeidsongeschikten geen pensioen is opgebouwd', zegt woordvoerder Joyce Donat.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.