Ads Top

Nabestaandenpensioen: voor zzp’ers een blinde vlek

De Pensioen3daagse staat dit jaar in het teken van het nabestaandenpensioen. Dat is niet voor niets: deze regeling vormt een blinde vlek voor vrijwel alle 1,2 miljoen zzp’ers in Nederland. Maar weinig startende zzp’ers realiseren zich dat het recht op nabestaandenpensioen vaak vervalt zodra ze opzeggen bij hun werkgever en voor zichzelf beginnen. Voorkom dat dit je naasten zuur gaat opbreken en doe de pensioencheck.

Het is een trend op de arbeidsmarkt: eigen baas worden zonder personeel. Steeds meer werknemers kiezen al dan niet vrijwillig voor een bestaan als zzp’er of denken daarover na. Zelf verantwoordelijk worden voor je inkomsten en werkuren, hoe mooi is dat? Maar ook zelf keuzes maken rondom je sociale bescherming (wat gebeurt er als je overlijdt?) en pensioen. Een vangnet kun je zelf vormgeven door middel van een nabestaandenpensioen.

Wie denkt er graag na over de mogelijkheid dat je overlijdt voordat je de pensioenleeftijd hebt bereikt? En hoe het dan geregeld is voor je partner en kinderen? Het is niet het leukste onderwerp, maar het is wel verstandig om de financiële situatie voor je partner en kinderen na je overlijden te bespreken. Want overlijden voor je met pensioen gaat, overkwam vorig jaar ruim 21.500 mensen. Waar kunnen je partner en kinderen dan op terugvallen?

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.