Ads Top

Achmea breidt internationale vertegenwoordiging uit

Samenwerking met en deelname aan meerdere (inter)nationale netwerken vormt een belangrijk onderdeel van de strategie van Achmea. Sectorgrenzen vervagen en partnering wordt steeds belangrijker, zowel nationaal als internationaal. Achmea sluit zich daarom actief aan bij netwerkorganisaties om kennis te delen en om samen met anderen te werken aan de toekomst.

Als onderdeel van deze strategie treedt Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea, toe tot het bestuur van ICMIF, het internationale netwerk voor coöperatieve en onderlinge verzekeraars.

De wereld rond mobiliteit, zorg, wonen en ondernemen is volop in beweging. Als grote coöperatieve verzekeraar spelen we een rol bij veel van deze veranderingen die zich internationaal voltrekken. Aansluiten bij een veelvoud van netwerken wordt steeds belangrijker en heeft een centrale plaats in onze strategie. In deze samenwerkingsverbanden wordt de internationale sectoragenda veelal bedacht en bepaald, onder meer vanuit het perspectief van wetgeving, globalisering, toezichthouders en consolidatie. Achmea maakt onder meer deel uit van het International Federation of Health Plans (IFHP), the Geneva Association, het CRO network, en ook verzekeringskoepels Amice en ICMIF. De benoeming van Robert Otto tot het bestuur van ICMIF betekent een verdere versteviging van onze positie bij deze alliantie.

De benoeming van Robert Otto vond plaats tijdens de tweejaarlijkse mondiale conferentie van ICMIF, waar bijvoorbeeld gesproken werd over: waarde creatie in de verzekeringssector, leiderschap van de toekomstige coöperatieve verzekeraar en de verzekeraar van de toekomst over digitalisering en de ‘war on talent’. Bij deze laatste sessie sprak ook de CEO van Achmea Australië, Emma Thomas.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.