Ads Top

De Hypotheker integreert Ockto-app als eerste hypotheekadviesketen volledig in haar dienstverlening

De Hypotheker start vmet het gebruik van de Ockto-app. Met deze app kunnen klanten zelf de documenten die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag via verschillende online bronnen verzamelen.

Uit een peiling van De Hypotheker blijkt dat bijna twee derde van de potentiële huizenkopers positief staat tegenover het digitaal verzamelen van financiële gegevens via een app. Belangrijkste reden hiervoor is het besparen van tijd en het versnellen van de hypotheekaanvraag. Ook het feit dat veel mensen niet weten waar alle benodigde documenten te vinden zijn, is reden om de app te gebruiken.

Na een pilot bij een aantal vestigingen van De Hypotheker, wordt de Ockto-app vanaf vandaag standaard gebruikt in de dienstverlening. Klanten halen de benodigde informatie eenvoudig en veilig op bij verschillende overheidsportalen, zoals MijnOverheid en het UWV. De documenten die klanten met de app hebben verzameld, worden via Mijn Hypotheker direct in het systeem geplaatst. Ook worden deze gegevens - zoals persoons-, inkomens- en pensioengegevens - zo veel mogelijk automatisch ingevuld. De documenten, die direct bij de bron worden opgehaald, zijn hierdoor altijd actueel en correct.

Na toestemming van de klant worden de documenten doorgestuurd naar een adviseur van De Hypotheker. Bijkomend voordeel is dat een hypotheekadviseur door de gevalideerde data in een eerder stadium zekerheid kan bieden over de hypotheekaanvraag.

Voor aanvragen bij Argenta, Aegon, bijBouwe en Allianz kunnen de ontsloten brondata met toestemming van de klant ook door deze geldverstrekkers worden opgevraagd. Op basis hiervan kan een aanvraag bij deze geldverstrekkers vrijwel direct worden geaccepteerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.