Ads Top

Veilige haven goud doet het goed

De opgelaaide geopolitieke spanningen na de aanslagen in Saudi-Arabië, de handelsoorlog tussen de VS en China, de onvermijdelijke brexit en de economische signalen die volgens sommigen duiden op een naderende recessie zijn allemaal ontwikkelingen die goed zijn voor de goudprijs. Hoe kunnen beleggers hiervan profiteren?

De handelsspanningen zijn handelsoorlogen geworden en de handelsoorlogen dreigen valutaoorlogen te worden. Op 26 augustus bereikte de goudprijs de hoogste koers in zes jaar: 1.555 dollar per troy ounce. De markten reageerden daarmee op de dreiging van represailles en andere maatregelen tussen de VS en China. Het lijkt erop dat de gevestigde supermacht en de opkomende supermacht een economische oorlog is om domin dominantie zijn begonnen.

De betrokkenende onzekerheid zet een rem op de handel op een moment in de cyclus waar het mogelijk is de meeste schade kan toebrengen aan de wereldeconomie. Belangrijk verlagen de meeste centrale banken wereldwijd hun rente in een poging om de dreigende recessie een halt toe te roepen. De hoge koers en de sterke instroom in edelmetaal-beleggingsfondsen lijken erop te wijzen dat de markt misschien rijp is voor een correctie, zegt Foster.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.