Ads Top

ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in data-techbedrijf Trifacta

ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft een belang genomen in Trifacta, de Amerikaanse marktleider in het opschonen van data. Met de technologie van Trifacta krijgen bedrijven toegang tot een op alle grote cloud-aanbieders aangesloten platform waar ze hun data en de aanvoer ervan kunnen controleren en de data kunnen voorbewerken. Met deze technologie kunnen ondernemingen optimaal profiteren van ‘artificial intelligence’ en ‘machine learning’ technieken voor hun analyses.

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven tegenwoordig is om beschikbare data bruikbaar te maken voor analyse. Zonder bruikbare, schone en gestructureerde data is het bovendien onmogelijk om nieuwe technieken als zelflerende systemen en artificiële intelligentie effectief in te zetten binnen een cloud-omgeving.

Trifacta is wereldwijd marktleider in het opschonen van data. Vandaag de dag wordt er een exponentiële hoeveelheid data in de cloud opgeslagen. Hierdoor vinden werkzaamheden rond de controle, voorbereiding en aanvoer ook steeds meer in de cloud plaats.  Bedrijven willen sneller inzichten uit hun data krijgen en daar financieel voordeel uithalen. Met een unieke mix van interactie tussen mens en computer, zelflerende systemen en schaalbare dataverwerking levert Trifacta een cloudoplossing voor alle bedrijven die data uit meerdere bronnen verwerken, waardoor ze belangrijke zakelijke beslissingen sneller en beter gefundeerd kunnen nemen.

De investering in Trifacta is de negende investering van het ABN AMRO Digital Impact Fund. Het ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in innovatieve bedrijven die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds is EUR 50 miljoen groot en heeft belangen in Thetaray, Tealium, Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto en Crosslend. Eerder werd ook geïnvesteerd in Cloud Lending Solutions (exit 2018).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.