Ads Top

Meer Belgische internetgebruikers slachtoffer van phishing

Na een daling in het eerste kwartaal van 2019 kwamen in het tweede kwartaal in België opnieuw meer gevallen van fraude bij internetbankieren voor. Tussen april en juni gingen cybercriminelen met bijna 2 miljoen euro aan de haal, meldt brancheorganisatie Febelfin.

In het tweede kwartaal werden 1810 Belgen het slachtoffer van fraude via phishing. Dat betekent een toename met 52 procent tegenover eerste kwartaal.

Febelfin dringt bij politie en parket aan op betere samenwerking, actieve vervolging en effectieve bestraffing van de criminele netwerken achter phishing.

Het blijft belangrijk om consumenten te informeren over de gevaren van phishing en het feit dat cybercriminelen steeds nieuwe kanalen gebruiken om mensen op te lichten, aldus de organisatie. Phishers verzenden tienduizenden berichten per dag. De berichten zien er vaak uit alsof ze bijvoorbeeld van een bank afkomstig zijn en leiden de niet-oplettende surfer naar een bijna echt uitziende website waarop een aantal gegevens worden gevraagd die je eigen bank nooit zou vragen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.