Ads Top

Snelle lening van negen ton

Spaargeld levert niets op terwijl de aandelenbeurzen nogal beweeglijk zijn. Voor een belegger of speculant met een gelukkige hand valt er nog steeds goed te verdienen. Zeker als je een gouden tip krijgt.

Zo kan het gebeuren dat een 55-jarige man uit Medemblik snel 880.000 euro nodig heeft om de slag van zijn leven te kunnen slaan. Kom daar maar eens om bij de bank. Maar een aanbieding van een financier die niet moeilijk doet, biedt uitkomst. Wel moet de Noord-Hollandse beurstijger eerst even 13.000 euro overmaken voor een overlijdensrisicoverzekering en nog wat administratiekosten.

Dat bedrag mag hij niet overmaken van zijn bank naar de bank van de leningaanbieder, maar moet hij contant wegbrengen naar een filiaal van Moneygram, een geldtransactiekantoor met vestigingen over de hele wereld. Hij stort het op een naamloos nummer. Elders op de planeet neemt iemand met datzelfde nummer de dertien mille in ontvangst. Het geld is zodoende niet traceerbaar.

Vorig jaar meldden 85 Nederlanders bij de Fraudehelpdesk dat zij op vergelijkbare wijze waren opgelicht, zij het gelukkig voor minder geld. Zij verloren 175.000 euro, gemiddeld twee mille per persoon. In alle gevallen ging het om ‘kosten’ die eerst moesten worden betaald voordat de ‘lening’ kon worden overgemaakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.