Ads Top

Bijna 40% besteedt belastingaangifte uit

Bijna 4 op de 10 mensen besteedt het invullen van hun belastingaangifte weleens uit aan een expert, blijkt uit een enquête van de Consumentenbond. Ook als de aangifte zo eenvoudig is dat dat eigenlijk niet nodig is. Door de aangifte zelf in te vullen kunnen consumenten geld besparen.

De Consumentenbond vroeg aan 10.000 panelleden hoe zij hun jaarlijkse belastingaangifte doen. Bijna 40 procent gaf aan dit de afgelopen jaren 1 of meerdere keren te hebben uitbesteed. 20 procent van hen zegt dit te doen, omdat ze geen zin hebben om zich erin te verdiepen.

Eenzelfde percentage zegt het zelf niet te kunnen. Omdat ze bijvoorbeeld ‘financieel heel ondeskundig’ zijn of vinden dat zelf invullen niet te doen is wegens de ‘slechte bereikbaarheid van de Belastingdienst’. Meer dan de helft was bang belastingvoordeel te laten liggen of een boete te krijgen.

Toch is het zelf invullen vaak makkelijker dan consumenten denken, stelt de Consumentenbond. Zeker wanneer mensen alleen een inkomen hebben uit loondienst of pensioen en eventueel een koophuis en spaargeld.

Een adviseur de aangifte laten invullen is geen garantie voor succes, zo blijkt uit de enquête. Bijna 10 procent van de mensen die de aangifte uitbesteedden kwam daarna weleens in de problemen door een fout van de adviseur. Consumenten blijven altijd zelf verantwoordelijk voor hun aangifte, ook als de adviseur een fout maakt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.