Ads Top

Al veel aanvragen voor PSD2 vergunning

Zeker twintig partijen hebben zich bij DNB gemeld met voorlopige aanvragen voor een PSD2 vergunning. Dinsdag is het loket voor de aanvraag geopend.

De nieuwe wetgeving voorziet in de mogelijkheid om – onder voorwaarde dat consument daarvoor toestemming geeft – inzage te krijgen in betaalgegevens.

Van de twintig hebben er zes ook daadwerkelijk een voorlopige vergunningaanvraag gedaan en de andere veertien partijen hebben aangekondigd binnenkort een aanvraag te doen, meldt de Nederlandsche Bank. Door de vroegtijdige opening van het loket, is een aantal vergunningaanvragen al in een vergevorderd stadium. Het gaat om partijen die betaalinitiatie- en rekeninginformatiediensten willen aanbieden.

Ook is er nog specifieke groep van partijen die van de mogelijkheid van een voorlopige vergunningaanvraag bij DNB gebruik heeft gemaakt. Het betreft vijftien partijen uit Groot-Brittannië die geen nieuwe, maar al bestaande betaaldiensten aanbieden met een PSD2-vergunning (in Groot-Brittannië is PSD2 reeds geïmplementeerd). Met een Nederlandse PSD2-vergunning willen zij ook na de Brexit hun betaaldiensten in de Europese Unie blijven aanbieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.