Ads Top

ABN AMRO wordt partner van Alliantie Nederland Rookvrij

ABN AMRO sluit zich aan bij de Alliantie Nederland Rookvrij, een samenwerkingsverband van meer dan 140 organisaties aangevoerd door het Longfonds, KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting. Daarmee is ABN AMRO de eerste Nederlandse bank die zich gaat inzetten voor een Rookvrije Generatie.

Eerder al besloten ABN AMRO en de Hartstichting samen te werken aan een rookvrije toekomst. Zo is ABN AMRO onder andere gestopt met kredietverlening aan de tabaksindustrie. Het partnerschap van de Alliantie Nederland Rookvrij is daarop een vervolg. ABN AMRO zet nadere stappen in het preventiebeleid dat zich richt op eigen medewerkers.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en voorzitter Alliantie Nederland Rookvrij, is blij dat ABN AMRO zich verder gaat inzetten voor tabaksontmoediging en de Rookvrije Generatie. “ABN AMRO is hiermee een voorloper als het gaat om verantwoord bankieren en gedrevenheid in hun bijdrage aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Wij roepen andere banken en financiële instellingen op om dit voorbeeld te volgen. Dit is waar Nederland om vraagt.”

Roken is verreweg de nummer één vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Wekelijks raken nog steeds honderden kinderen verslaafd aan tabak. Niet voor niets is de meerderheid van de Nederlanders voorstander van een Rookvrije Generatie: een maatschappij waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.