Ads Top

Martin van Rijn nieuwe voorzitter raad van toezicht AFM

Martin van Rijn is door de minister van Financiën benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming gaat in per 24 mei 2019 en is voor een periode van vier jaar. Hij volgt hiermee Paul Rosenmöller op, die zich verkiesbaar heeft gesteld voor de Eerste Kamer. Daarnaast treedt Wendy de Jong per 15 februari toe als nieuw lid van de rvt.

Martin van Rijn is sinds 1 februari 2018 lid van de rvt van de AFM. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep, de grootste niet-academische ziekenhuisgroep van Nederland. Tussen 2012 en 2017 was hij staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en daarvoor

Eind oktober 2018 werd bekend dat Paul Rosenmöller zich kandidaat heeft gesteld voor de Eerste Kamerverkiezingen en naar verwachting met ingang van 27 mei 2019 toetreedt tot de Senaat. Hij treedt daarom per 24 mei 2019 terug als voorzitter en lid van raad van toezicht van de AFM, een rol die hij sinds juli 2015 bekleedt en waarvan de eerste termijn deze zomer zou verlopen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.