Ads Top

Megaboete drukt resultaten ING

<
ING heeft in 2018 minder winst geboekt dan een jaar geleden. Het resultaat werd onder meer omlaag getrokken door de megaboete die de bank kreeg in verband met witwassen. De bank verwacht daarnaast een teruglopende groei bij kredietverstrekking aan bedrijven.

Onder de streep bleef in het afgelopen kwartaal 4,7 miljard euro over, tegen een nettowinst van 4,9 miljard euro in het voorgaande jaar. Het aantal particuliere klanten steeg in het kwartaal tot 38,4 miljoen; het aantal primaire klanten nam met 300.000 toe tot 12,5 miljoen.

Ondertussen blijft de focus liggen op de klanten, zegt CEO Ralph Hamers. 'We ontwikkelen voortdurend innovatieve producten en diensten en voeren intern veranderingen door om onze klanten een onderscheidende en efficiënte bankervaring te bieden. Om het innovatietempo verder op te voeren, heeft het fintech-fonds ING Ventures verschillende investeringen gedaan. Zo investeren we in het multibank-platform Cobase, waardoor internationale zakelijke klanten makkelijker en efficiënter van meerdere banken gebruik kunnen maken. Samen met UniCredit investeren we in Axyon AI, een Italiaans bedrijf dat banken helpt hun klanten sneller en beter te adviseren. Ze maken gebruik van kunstmatige intelligentie om die beleggers te identificeren die belangstelling zouden kunnen hebben in bijvoorbeeld gesyndiceerde leningen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.