Ads Top

AFM beboet De Grote Voskuil Capital

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft december 2018 een bestuurlijke boete van 25.000 euro opgelegd aan De Grote Voskuil Capital B.V. (DGVC) in Haarlem.

De boete is opgelegd omdat DGVC in de periode van juli 2014 tot april 2015 niet heeft voldaan aan het voorschrift om een ‘schriftelijke overeenkomst inzake beheer en bewaring’ aan te gaan met de onafhankelijke bewaarder van het door haar beheerde beleggingsfonds Hoofbosch.

DGVC beheert, met een vergunning van de AFM, het beleggingsfonds Hoofbosch. Met de inwerkingtreding van de AIFM-richtlijn gelden er per juli 2014 strengere eisen voor beheerders van beleggingsinstellingen. Eén van die eisen is dat de beheerder ten behoeve van de beleggingsinstelling en de deelnemers een schriftelijke bewaarovereenkomst aangaat met een onafhankelijke bewaarder. DGVC had weliswaar een onafhankelijke bewaarder aangesteld, maar een schriftelijke overeenkomst ontbrak vanaf juli 2014 tot april 2015. Hierdoor hebben de deelnemers in het fonds mogelijk risico’s gelopen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.