Ads Top

Rabobank en Nxchange introduceren Rabo&Crowd: het alternatieve financieringsplatform voor het mkb

Rabobank introduceert vandaag samen met Nxchange Rabo&Crowd. Rabo&Crowd geeft ondernemers toegang tot een nieuwe manier van financieren: een bancaire financiering van Rabobank gecombineerd met geld van (particuliere) investeerders.

Via het handelsplatform van Nxchange kunnen mkb-ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties aankopen en verhandelen via de beurs van Nxchange. Rabo&Crowd start als pilot. Samen met de eerste klanten en investeerders wordt het initiatief doorontwikkeld.

Investeerders kunnen al vanaf 100 euro investeren in ondernemingen door obligaties op de beurs van Nxchange te kopen. Bij voldoende vraag in de markt kunnen de obligaties tussentijds verhandeld worden via Nxchange. Dat is aantrekkelijk voor zowel mkb-ondernemers als investeerders. Ondernemers kunnen obligatieleningen met een korte of een langere looptijd uitgeven en investeerders kunnen tussentijds obligaties verkopen.

Na het indienen van een financieringsaanvraag via Rabo&Crowd krijgt een ondernemer een Rabo&Crowd-coach toegewezen. De aanvraag voor een financiering dient minimaal 200.000 euro te zijn. De coach begeleidt het aanvraagproces. Als de aanvraag is goedgekeurd, helpt de coach ook bij het opzetten van een online campagne om investeerders aan te trekken via de beurs van NX. Met deze marketing exposure kan de ondernemer ambassadeurs en mogelijke nieuwe klanten aan zich verbinden.

Rabobank was de eerste bank in Nederland die actief samenwerkt met crowdfunding partijen. Sinds twee jaar heeft Rabobank een samenwerking met Collin Crowdfund, OnePlanetCrowd, Knab Crowdfunding en ZIB Crowdfunding. De samenwerking met deze partijen blijft bestaan. Het verschil tussen Rabo&Crowd en deze initiatieven is dat een onderneming via deze vier partijen een niet verhandelbare onderhandse lening kan ophalen bij de crowd en via Rabo&Crowd een verhandelbare obligatielening.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.