Ads Top

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl financiert meer dan €150 miljoen

Sinds de oprichting in 2011 zijn via Geldvoorelkaar.nl ruim 1400 projecten gefinancierd. De 150 miljoen euro financiering is te danken aan meer dan 13.000 investeerders die via het platform bijdragen aan de groei van het MKB in Nederland.

Crowdfunding wordt door steeds meer MKB-ondernemers ingezet als financierings- én marketinginstrument. De variatie in projecten is groot: de omvang ligt tussen de 25.000 euro 2 miljoen en wordt vertegenwoordigd door uiteenlopende branches. De proposities zijn zeer divers, maar met name gerelateerd aan MKB-bedrijven.

Edwin Adams, directeur en medeoprichter van Geldvoorelkaar.nl: ‘Momenteel is het marktaandeel van crowdfunding minder dan 1 prolcent van de totale financieringsmarkt. Wij verwachten dat dit op termijn zal groeien tot circa 10 procent. Mijn verwachting op lange termijn is dat zo’n 50 procent van de totale financieringsmarkt zal worden gerealiseerd door nieuwe financiers en de andere helft door traditionele partijen. Dit zal een dynamischere geldmarkt creëren, wat gunstig is voor de weerbaarheid van de economie.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.