Ads Top

FinTech startup InvoiceFinance bereikt 100 miljoen euro mijlpaal aan zakelijke kredieten

InvoiceFinance heeft afgelopen week, krap twee jaar na de oprichting van het bedrijf, in totaal voor meer dan 100 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt, waarvan het merendeel in de afgelopen 6 maanden. Een mijlpaal die ook de prangende vraag van bedrijven naar alternatieve financieringen weerspiegelt.

‘We zijn begonnen met InvoiceFinance om bedrijven te helpen aan snel, flexibel en eenvoudig zakelijk krediet van 5.000 tot 1 miljoen euro met een veel betere klantervaring en service dan bij de bank’, zegt Sven van der Biezen, directeur en medeoprichter van InvoiceFinance. ‘Ik herinner me de opwinding van het allereerste krediet dat we verstrekten nog als de dag van gisteren. Dat het zo snel is gegaan, hadden we niet kunnen dromen.’

InvoiceFinance krijgt inmiddels meer dan 1000 kredietaanvragen per maand, die met behulp van data-analyse en machine learning eerst automatisch worden beoordeeld. InvoiceFinance kijkt niet naar een gedateerde jaarrekening, maar naar actuele banktransacties waardoor niet alleen sneller, maar ook betere risicoanalyses gemaakt worden: van alle leningen die zijn verstrekt heeft InvoiceFinance minder dan 0,1% moeten afboeken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.