Ads Top

AFM: interesse in crypto’s daalt scherp

De interesse van Nederlandse consumenten in crypto’s daalt scherp. Koersdalingen zijn daarvoor de belangrijkste reden. Een vergelijkbaar beeld komt naar voren bij deelnemers aan Initial Coin Offerings (ICO’s), zp blijkt uit nieuw onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De AFM deed in oktober 2018 opnieuw onderzoek naar cryptobezit en ICO’s in Nederland, nog ruim voor de recente koersval. Van de ondervraagde consumenten geeft 61 procent aan dat investeren in crypto’s dit jaar minder aantrekkelijk is geworden.

In januari waren er nog 580.000 Nederlanders cryptobezitters. Dit aantal is tot 480.000 gedaald in oktober. Ook zijn cryptobezitters  minder actief met hun portefeuille bezig dan eerder in het jaar en kopen ze nog maar weinig crypto’s bij.

Net als in januari heeft twee derde van de cryptobezitters minder dan 1.000 euro ingelegd. Slechts 3 procent heeft meer dan 10.000 euro ingelegd.

Ook ICO’s, uitgiftes van token, zijn minder aantrekkelijk vanwege dalende koersen, maar Nederlanders noemen ook het grote risico op fraude en oplichting. G

Het aandeel cryptobezitters dat kritischer of terughoudender werd steeg van 25 naar 36 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.