Ads Top

ABN AMRO Participaties verzelfstandigd

Bij investeringen van private equity bedrijven is het gebruikelijk dat medewerkers individueel ‘mee-investeren’. Als er rendement wordt gemaakt op de investeringen kan dit leiden tot dividend uitkeringen aan deze medewerkers.

Dit geldt ook voor de medewerkers van ABN AMRO Participaties (AAP), een dochter van ABN AMRO. In totaal zijn er 16 voormalige en huidige medewerkers die een individueel belang hebben in een of meerdere fondsen van AAP. Gezien de succesvolle investeringen van AAP en de opgaande markt, hebben medewerkers profijt van hun individuele belangen in de betreffende fondsen. Alhoewel het hier gaat om dividend en het voldoet aan wet- en regelgeving, sluiten dergelijke dividenduitkeringen niet aan bij de geest van het beloningsbeleid van ABN AMRO.

AAP zal op korte termijn verzelfstandigen. In de nieuwe strategie van de bank ligt de focus op traditionele bank-klant relaties. Meerderheids-private equity investeringen passen daar minder goed bij. Het is in lijn met de markt om deze activiteiten op afstand te plaatsen. De discrepantie tussen verdiensten van private equity managers en het beloningsbeleid van de bank heeft zeer zeker ook een rol gespeeld bij het besluit tot verzelfstandiging van AAP.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.