Ads Top

Langlopende hypotheekrente blijft in 2019 voorlopig laag

De Hypotheker dat de kortlopende hypotheekrente vrijwel stabiel blijft tot begin 2020. Dit heeft te maken met de lage inflatie. De langlopende rente wordt nu nog laag gehouden door de grootschalige aankoop van obligaties door de Europese Centrale Bank (ECB), maar dit opkoopprogramma stopt in januari 2019. Mede door toenemende politieke onrust binnen de Europese Unie laat de economische groei echter nog op zich wachten, waardoor ook de lange hypotheekrente op korte termijn stabiel blijft.

Het rentepercentage voor een hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bleef in het vierde kwartaal van 2018 vrijwel gelijk ten opzichte van het vorige kwartaal en bedraagt 1,59 procent (2,09 procent zonder NHG). De ECB houdt de rente laag om de economische groei te stimuleren. De verwachting is dat een hogere salarisgroei de inflatie in de eurozone gaat aanwakkeren.

De Hypotheker verwacht dat de kortlopende rente hierdoor voorlopig op het huidige, lage niveau blijft en een renteverhoging pas begin 2020 gaat plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.