Ads Top

Billink Achteraf Betalen betreedt de beurs als eerste klant van Rabo&Crowd

Scale-up Billink Achteraf Betalen is als launching customer van Rabobank de eerste klant die gebruik gaat maken van het nieuwe platform Rabo&Crowd. Het platform geeft ondernemers toegang tot een nieuwe manier van financieren. Via Rabo&Crowd kunnen mkb-ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties op Rabo&Crowd aankopen en verhandelen via de geïntegreerde beurs van Nxchange.

De scale-up Billink is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Om deze groei voort te zetten zocht Billink naar groeifinanciering met een innovatief karakter. Dat vond ze met het initiatief Rabo&Crowd. Het platform werkt samen met Nxchange waarbij een ondernemer een lening of krediet van Rabobank kan combineren met geld van (particuliere) investeerders. Binnen het geïntegreerde beursplatform van Nxchange wordt de daadwerkelijk uitgifte van de obligatie en de verhandeling daarvan in de secundaire markt gefaciliteerd.

Rabo&Crowd start als pilot met Billink als eerste bedrijf dat via het platform geld wil ophalen. Het doelbedrag is 700.000 euro. Na het bereiken van dit bedrag zal de emissie na circa twee dagen gesloten worden, waarna de stukken aan beleggers zullen worden toegewezen.

De keuze om naar de beurs te gaan via dit platform is een strategische zet. Niels de Peuter, directeur Billink: “We zien een groeiende behoefte bij webwinkeliers om direct hun verkoopopbrengsten te ontvangen. Bovendien zijn er steeds meer consumenten die achteraf willen betalen. Het kapitaal dat wij ophalen bij beleggers zal hoofdzakelijk gebruikt worden om geaccepteerde webwinkeliers voor te financieren en daarmee ook webwinkels te helpen groeien. Deze vorm van financiering past goed bij Billink en met de obligatie-uitgifte kunnen wij de aangesloten webshops nog beter bedienen. Bovendien kunnen we zo de groei vasthouden die we voor ogen hebben.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.