Ads Top

Aegon verlaagt hypotheekrente bij aflossing

Klanten die door aflossing van hun hypotheek in een lagere tariefklasse van de hypotheek komen, betalen minder hypotheekrente. Dit was al het geval bij extra aflossingen, maar zal in het tweede kwartaal van 2019 ook bij gewone hypotheekaflossingen worden doorgevoerd.

Door deze aanpassing wordt duidelijkheid gegeven over de renteontwikkeling van een hypotheek. Sibylla Bantema, directeur Hypotheken Aegon: “Wij willen klanten zekerheid verschaffen over hun financiën gedurende de rentevaste periode van hun hypotheek. We kijken voortaan bij elke aflossing naar de tariefklasse waar de klant in valt. Dat zal vaker tot verlaging van de hypotheekrente leiden en daarmee voor een besparing in hun maandlasten zorgen.”

Op het moment dat een klant een extra aflossing doet, controleerde Aegon al of het rentetarief naar beneden bijgesteld kon worden. Nu gaat Aegon periodiek controleren of de gewone maandelijkse aflossingen tot een lagere tariefklasse leidt. Indien dit het geval is, past Aegon het rentetarief bij klanten met een lineaire- of annuïteiten hypotheek automatisch aan.

Bij klanten met bijvoorbeeld een (bank)spaarhypotheek of hybride hypotheek wordt het rentetarief niet automatisch aangepast. Het is voor deze klanten fiscaal niet altijd gunstig als de hypotheekrente daalt. Het is belangrijk dat deze klanten eerst advies vragen aan hun adviseur. Wel zal Aegon deze klanten proactief wijzen op de mogelijkheid van verlaging.

De aanpassing wordt ingevoerd in het tweede kwartaal van 2019
Om deze aanpassing uit te kunnen voeren moet Aegon zijn systemen aanpassen. Hier wordt de komende periode hard aan gewerkt. Via de website www.aegon.nl/tariefklasse worden klanten op de hoogte gehouden van de stappen die gezet worden. Ook zijn hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen te vinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.