Ads Top

Sterkere euro remt groei Nederlandse beleggingsinstellingen

Het beheerd vermogen van Nederlandse beleggingsinstellingen steeg in het tweede kwartaal van 2017 met 5 miljard (0,6 procent) tot 845 miljard euro. Dit was vooral het gevolg van netto-inleg door investeerders en koerswinsten op aandelen. De hieruit voortvloeiende vermogensstijging werd voor een groot deel teniet gedaan door wisselkoersverliezen als gevolg van de waardestijging van de euro.

Het totale vermogen van Nederlandse beleggingsinstellingen is in het tweede kwartaal van 2017 met 5,3 miljard euro (ofwel 0,6 procent) gegroeid tot 845 miljard. De toename was het sterkst bij de obligatiefondsen; hun omvang steeg met 5,1 miljard (2,0 procent) tot 266 miljard.

Het vermogen van aandelenfondsen bleef vrijwel gelijk op 306 miljard, terwijl dat van de vastgoedfondsen licht kromp met 0,5 miljard (-0,5 procent) tot 113 miljard. De omvang van de overige fondsen steeg met 0,6 miljard (0,4 procent) tot 160 miljard, maar daarbinnen traden grote verschillen op. Zo daalde het volume van de hedgefondsen, terwijl dat van de woninghypotheekfondsen (+8%) en infrastructuurfondsen toenam.Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.