Ads Top

CombiCoin maakt beleggen in cryptomunten veiliger

Met de introductie van de eerste Nederlandse cryptomunt CombiCoin wil het Nederlandse bedrijf Triaconta de risico’s van beleggen in cryptogeld verminderen.

De waarde van de munt is gebaseerd op de top 30 van cryptomunten met de hoogste marktwaarde. Daardoor zal de waarde van de CombiCoin niet ineens sterk dalen of stijgen en lopen investeerders en beleggers minder risico bij grote koersschommelingen.

Er zijn momenteel 1000 cryptomunten op de markt die samen meer dan 150 miljard dollar waard zijn. De koers van deze munten kent echter enorme golfbewegingen. Zo steeg de waarde van de Bitcoin in een half jaar tijd van 1000 naar 4000 dollar. De waarde van de Ethereum, na de Bitcoin de meest verhandelde cryptomunt, steeg in zes maanden tijd van 8 naar 400 dollar, om terug te zakken naar een koers van 150 dollar. In het eerste half jaar van 2017 steeg de gezamenlijke waarde van de top 30 van cryptomunten echter met 1200 procent.

De koers van de CombiCoin wordt voor 3,33 procent bepaald door de actuele waarde van de munten uit die top 30. De eerste Nederlandse cryptomunt maakt gebruik van de blockchaintechniek van de Ethereum en wordt verhandelbaar op de handelsbeurzen. Door de koers constant te monitoren met slimme handelssoftware kan Triaconta de exacte waarde van de CombiCoin bepalen, ingrijpen als er met de koers gespeculeerd wordt en garanderen dat de waarde van de munt altijd gedekt is.

Triaconta is begonnen met de zogeheten Initial Coin Offering (ICO), die loopt tot met 30 september. De eerste investeerders krijgen voor iedere 10 dollar een CombiCoin en een zogeheten Tria Token, waarmee ze via een stichting als het ware aandeelhouder worden en delen in de winst van het bedrijf. Later zullen ook die tokens verhandelbaar worden.

Als de oprichters minimaal 2 miljoen dollar ophalen, wordt de munt gelanceerd en daarna verhandelbaar op de markt. Lukt dat niet, dan krijgen investeerders hun geld terug.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.