Ads Top

Meer geld naar fintech in eerste helft 2017

Ondernemingen stoppen via investeringsfondsen steeds meer geld in startups die actief zijn met fintech. In de eerste zes maanden van dit jaar investeerden bedrijven wereldwijd voor een bedrag van 2,6 miljard dollar in fintech. Dat is 21 procent van de totale investeringen die in de eerste helft van 2017 werden gedaan, zegt KPMG.

Vooral Aziatische bedrijven actief met investeringen in fintech startups. In het tweede kwartaal was het aandeel van bedrijven in Azië 37 procent. In de Verenigde Staten zijn bedrijven goed voor 21 procent en in Europa voor 24 procent.

De totale investeringen in fintech namen in het kwartaal van 2017 fors toe. In het tweede kwartaal werd voor een bedrag van 8,4 miljard dollar geïnvesteerd, ruim twee keer zoveel dan de 3,6 miljard in de eerste drie maanden van dit jaar.

De buy-out van HD uit Toronto door Amerikaanse Vista Equity Partners met een waarde van 3,6 miljard vertekent het beeld aanzienlijk, zo moet KPMG toegeven. Wel ziet het kantoor dat de herkomst van de investeringen verandert. Bedrijven zijn prominenter aanwezig en de echte durfinvesteerders, zoals de private equity huizen, lijken wat gas terug te nemen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.