Ads Top

Aegon versterkt Nederlandse kapitaalpositie

Verzekeraar Aegon heeft in het tweede kwartaal naar eigen zeggen sterke resultaten geboekt. 'Het is goed om te zien dat de managementmaatregelen het gewenste effect hebben, in het bijzonder de verbetering van de winstgevendheid van ons bedrijf in de VS,' aldus Alex Wynaendts, voorzitter Raad van Bestuur.

'Deze verbetering, samen met de boekwinst op de verkoop van de run-off business in de VS en daaraan gerelateerde derivaten, waren dit kwartaal de voornaamste reden voor de sterke nettowinst van 529 miljoen euro.'

Onder de streep hield Aegon 529 miljoen euro over. Een jaar eerder was er nog een verlies van 385 miljoen euro.

Aegon stelt 1 miljard euro kapitaal beschikbaar aan Aegon Nederland. Daarnaast is overeenstemming bereikt met de toezichthouder over de solvabiliteit. 'Deze maatregelen – samen met de recent aangekondigde strategische verkopen – verbeteren onze financiële flexibiliteit, versterken onze kapitaalpositie en verbeteren de toekomstige kapitaalgeneratie. Dit alles geeft ons het vertrouwen dat we 2,1 miljard euro kunnen uitkeren aan onze aandeelhouders over de periode 2016 tot 2018.'

Aegon maakte vandaag ook bekend dat het Aegon Ireland plc aan AGER Bermuda Holding Ltd. verkoop, de holdingmaatschappij van de Europese activiteiten van Athene Holding Ltd.

De opbrengst van de verkoop van Aegon Ierland, een aanbieder van beleggingsverzekeringen met een garantie en offshore obligatieproducten voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, komt uit op 81 procent van het eigen vermogen onder Solvency II op het moment van afronden van de transactie. Het eigen vermogen onder Solvency II van Aegon Ierland bedroeg op 30 juni 2017 ongeveer 200 miljoen pond (220 miljoen euro). Door de verkoop verbetert de groepssolvabiliteitsratio van Aegon naar verwachting met 2 procentpunt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.